NAMENA: Mlin je prvenstveno namenjen za mlevenje kafe, ali i drugih biljnih kultura, npr bibera.
OPIS UREĐAJA:
Sastavni delovi uređaja su:
01. sabirni košMlin se isporučuje u varijanti ugradnje na kutiju sa ladicom, gde se samlevena kafa direktno smešta posle mlevenja.
Mlevenje se vrši prirodnim kamenom, koji je najprirodniji način mlevenja, i samim tim čuva sve pozitivne karakteristike kafe (miris, ukus, boja).
NAČIN RADA: Po uključenju elektromotora u sabirni koš mlina se sipa kafa. Otvaranjem leptir zatvarača materija se propušta u kućište mlina gde se rotacijom između dva kamena za mlevenje vrši usitnjavanje. Podešavanje krupnoće semlevene kafe vrši se zavrtanjem, tj. odvrtanjem mesingane navrtke na prednjem kućištu mlina. Samlevena kafa ispada u praktičnu i estetski lepo dizajniranu kutiju, ili u kesicu, u zavisnosti od izvedbe.
ODRŽAVANJE: Održavanje uređaja je maksimalno pojednostavljeno, i svodi se na odstranjivanje nečistoća nastalih tokom rada.
Uz mlin za biber i kafu preporučujemo: mašinu za prženje kafe.