O nama

DANIX d.o.o. je preduzeće osnovano 1991. godine sa sedištem u Petrovaradinu. Od samog početka bavimo se proizvodnjom opreme za prehrambenu industriju, uz određeni broj sporednih delatnosti ( trgovina na veliko, montaža čeličnih hala, uslužni montersko-bravarski radovi...).
Poslednjih 15 godina isključiva delatnost je proizvodnja širokog spektra profesionalne opreme za pakovanje, prženje, doziranje, mlevenje, miksovanje različitih praškastih, zrnastih i komadnih materija.

Od osnivanja, sopstvenim snagama smo razvili, konstruisali i proizveli preko 10.000 mašina, koje su isporučene na sve kontinente, a u velikoj većini su instalirane u Evropskim zemljama (posebno na Balkanu).

Posedujemo proizvodno – poslovni pogon ukupne zatvorene površine cca 700 metara kvadratnih, na adresi Patrijarha Rajačića 55 u Petrovaradinu, na pet minuta vožnje od centra Novog Sada.
U razvoju opreme imamo veoma razvijenu saradnju sa velikim brojem priznatih stručnjaka raznih struka, u značajnom broju inženjera, profesora, kao i sa našim kupcima koji dobro poznaju kako tehnologiju rada tako i stanje na tržištu.

U samom početku, u vreme velike ekspanzije malih pogona za prženje kafe, proizveli smo više stotina pržionica, kao i prateće opreme (varilice, mlinovi). Kasnije, u skladu sa promenama na tržištu težište razvoja je premešteno na opremu za doziranje, pakovanje, transport i miksovanje, primenljive u prehrambenoj industriji, industriji stočne hrane, industriji lekova itd itd.

Danas možemo da ponudimo:

01. Kompletne automatske linije za pakovanje praškastih, zrnastih i komadnih materija,
02. Poluautomatske dozatore raspona pakovanja od 20 grama do 50 kilograma,
03. Protustrujne, planetarne i rotacione miksere zapremina i do jedne tone sa nivoom
umešanosti i do 1 : 100.000,
04. Mlinove za sve vrste materija (šećer, brašno, mak, biber, kafa itd...),
05. Pržionice za kafu, soju, suncokret, kikiriki, itd…
06. Sisteme za uvrećavanje, za velika pakovanja (džakovi), primenljive u različitim industrijama
( stočne hrane, brašna, šećera,… i u svim drugim fabrikama velikog kapaciteta)
07. Termo tunele za zbirna i pojedinačna pakovanja termoskupljajućom folijom

 

Takođe, nudimo i uslugu automatizacije postojećih uređaja i pogona, i proizvodnju uređaja po zahtevu kupca.